Nyhet: Prisgunstig styrehyttebåt fra Jeanneau

Nyheter

Endelig presenterer franske Jeanneau sin prisgunstige og praktiske MF 605 Marlin. En super funksjonell fiskebåt for det norske markedet. En båt som scorer høyt på stor dekkplass og smart styrekonsoll.

 

Med Jeanneau MF 605 Marlin har den franske båtprodusenten skapt den optimale fiskebåten med styrehytte for Vestlandet. En mer ujålete, men praktisk båt skal du lete lenge etter. Markedet har lenge etterspurt en enkel båt som dette, og endelig har Smart Marine på Karmøy fått gjennomslag for ønsket sitt. Gjennom flere møter har de fått være med å påvirke til flere gode tilpasninger. Deriblant muligheten til å velge mellom en enkel kalesjevegg, eller en mer solid skyvedør bak på styrehytten.

 

De franske båtene med styrehytte fra Jeanneau har rykte på seg for å være trygge båter med gode, stødige V-skrog og gode sjøegenskaper under alle forhold. De er utrolig godt tilpasset sportsfiske med mange praktiske løsninger. Flere av deres modeller har bredt bruksområde, kall de gjerne havets flerbruksbåter med god plass for fiske, på samme tid de har lagt til rette for behagelig overnatting. Med MF 605 Marlin får du mer en rendyrket fiskebåt til en lav pris. Selv om du kan få putesett innvendig, og lage et koselig rom hvor barna kan slappe litt av. Til nøds er det soveplass til en voksen person. Men dette er først og fremst en praktisk bruksbåt for tøft vestlandsvær.

 

Flyttbar styrekonsoll

 ny.båt.smartmarine.serie.bilde03c.LITE02.jpeg

 

De fleste som kjøper båt i Norge, ønsker mulighet til å styre båten utendørs. På 605 Marlin får du en fleksibel, skyvbar styrekonsoll som enkelt kan flyttes etter været. Med på veien følger hele konsollen med kartplotter og ekkolodd. Med et enkelt grep får du åpnet og låst skyvemekanismen. Med en slik konsoll holder du kostnadene nede (besparelse på cirka 20 000 kroner), på samme tid som du også får mindre vedlikehold.

 

Alt på ett plan, med enkel tilgang

 

Med store badeplattformer akterut får du god plass til garnkasser. Du kommer deg, selv med litt gikt i knærne, enkelt ombord i båten. Dørken er på ett nivå fra akter til forut, noe som gir ekstra trygghet sammen med høye skrogsider. Enkel passasje til styrbord side fra styrehytten øker sikkerheten og framkommeligheten. Forut er det praktiske trappetrinn. Her er det også gjort god plass til en eventuell garnkasse, hvis du vil dra garnene ut denne veien. Forut er det også en flott sitteplass hvor du kan sitte og fiske, eller bare nyte utsikten og turen. Det er også klargjort solide fester og monteringsplass for garn- og teinehaler akterut. Med enkel tilgang ved siden av styrekonsollen.

 

Velger du løsningen med kalesje, får du en veldig åpen og fleksibel fiskebåt, hvor du kan sitte innendørs og fiske. Det store akterdekket gjør at du har god plass til teiner og annet fiskeutstyr, og kan ha hele familien på fem med på tur.

 

Av andre gode detaljer vi legger merke til ved denne båten, er den gode takhøyden som gjør hytten luftig selv for personer over 1,90 cm. Selve styrehytten har et nyttig vindu som kan åpnes på høyre side. Det er vindusviskere forut, og vindusspyling. Selvlensingssystemet er også solide greier, med både en manuell og elektrisk lensepumpe. Lensehullene er store (15 cm) og plassert over vannflaten, og på den måten unngår du at utløpet for selvlensing tetter seg.

 

Nok med 80 hk?

 

MF 605 Marlin leveres med Yahama utenbordsmotorer fra 80 til 115 hk. De fleste vil, tradisjonen tro, velge den største motoren, selv om det det holder i massevis med 80 hk og en toppfart på cirka 30 knop. Prisene starter på gunstige 319 000 kroner.

Av ekstrautstyr som er mest aktuelt på denne båten er kartplotter, ekkolodd, teinehaler, spylepumpe, dieselvarmer, vannopplegg med ferskvann og putesett. Vask med avløp er standard. Trenger du kokeapparat? VHF-sender? Radar? Det meste kan rigges på denne båten, men det vil selvsagt gi deg en dyrere båt.

 

Konklusjon

 

605.lite03.2019.jpeg

MF Marlin 605 har ikke de lekreste linjene, men er allikevel en praktisk, kompakt og funksjonell bruksbåt som vil få mange tilhengere. Ja, dette er raskt en båt du kan bli skikkelig glad i. Det blir nesten som en skjærgårdsjeep med vindskjerm og tak. Velger du en åpen hytteløsning med kalesje får du en båt som vil virke mye større enn sine 5,51 meter på lengden (2,46 meter bred). Til tross for den fordelaktige, lave prisen, er dette en båt med materialer av høy kvalitet. Trygghetsfaktoren er også stor ombord, og for deg som sliter litt med fremkommeligheten er dette et bra alternativ. Alt i alt er dette hva du kan kalle en optimal bruks- og fiskebåt for Vestlandet.

UA-42090484-1