Smart Marine satser på kompromissløse Rupert
Rupert er kompromissløse båter for krevende kunder. Smart Marine er ny forhandler i Norge for disse kvalitetsribbene som kan oppdages på Svalbard og i Australia.

Den svenske båtprodusenten Rupert har gjort stor suksess i proffmarkedet i over 20 år med sine veldig solide ribbåter. De har kravstore kunder med høye krav til kvalitet og sjøegenskaper, og har gjort stor suksess med leveranser til politi, militæret, offshore og andre maritime aktører. De bygger båtene spesifikk etter kundens ønsker, men har også den serieproduserte R-serien, som er mer aktuelle for privatmarkedet. Disse har de fleste fordelene til de større, spesialbygde ribbene, men noe mindre utstyr for å oppnå en lavere pris. Smart Marine har i sin utstilling båter i R-serien fra 20 til 28 fot.- Med Rupert tilbyr vi et kvalitetssterkt ribmerke som er utviklet for det nordiske markedet. Det vil si at ribbene har god drenering, med praktiske drenskanter rundt lukene som forhindrer vann i innerskroget. Produksjonen foregår i Sverige, hvor de har veldig høyt fokus på gode kjøreegenskaper og styrkeberegninger. Det er gjennomført høy kvalitet på alle detaljer og komponenter. Ser du på oppbygningen i forhold til setesystemer og hengsler, det elektriske systemet får du mye RIB for pengene. Rupert er kjent for høy driftskvalitet, men er kanskje i overkant macho for noen , sier Jarle Vikingstad hos Smart Marine.Scorer høyt i tester

I test etter test skyver Rupert konkurrentene bakover på resultatlistene. Spesielt sjøegenskapene, som skapes av et skrog med V-bunn fra alt til 21 til 27 grader, gjør at du får en trygg båt som tåler mye sjø. Men ikke tro at dette er en kjedelig båt, for macho-faktoren er høy og utseendet rått. Du har muligheter til å velge forskjellige planløsninger, med seter, eller sofa, med eller uten T-topp. Her får du rett og slett en fritidsbåt av profesjonell kvalitet, med høy grad av sportslighet. Alle detaljene er gjennomtenkte og fremhever råheten. Flere av toppmodellene kan leveres med opp til 300 hestekrefters utenbordsmotorer med en toppfart på over 50 knop.

- Det er ikke tvil om at dette er en båttype som er mest vanlig på Østlandet. Men den passer like godt på Vestlandet. De som kjører mye båt, og har erfaring med RIB fra tidligere, vil helt klart bli betatt av disse ribbene.

Med Rupert får du en båt du kan spasere rett oppi, og med beskyttede gangveier er det trygt ombord. I flere tester blir sikkerheten om bord fremhevet. Hydraulisk styring er standard, sammen fast bensintank under dørken og praktisk selvlensingssystem. Materialvalgene i ribben har høy kvalitet, med lengre levetid og bedre priser som bruktbåt.

Til den som vil ha det besteMed høy machofaktor, bunnsolid kvalitet og veldig gode sjøegenskaper, har båten tatt et godt jafs i proffmarkedet. Den har utrolig mange bruksområder, som raske spydspisser for militære operasjoner, til bruk for havnevesen, politi, dykkerklubber og offshorevirksomhet. Siden Rupert er utrolig fleksible i forhold til utrustningen av båtene, får den stadig flere brukergrupper. Rike yacht-eiere, har fått øynene opp for ribbene, og har det som ekstrabåt. Da er det ikke snakk om en jolle på fem fot, men heller nydelige, tilpassede ribber på 20 til 40 fot.


Smart Marine har allerede solgt flere eksemplarer av Rupert, men har fortsatt båter til salgs for kunder. I utstillingen på Avaldsnes har de utstilt flere modeller fra 20 – 28 fot.