- Aldri følt meg tryggere i en båt

Brosjyrer

Haugesunderen Ragnar Kåre Nilsen lever og ånder for fiske. En til to dager i uken, året rundt drar han ut i fjordene på spennende jakte etter storfisken.

 

 

Drømmen til Ragnar Kåre Nilsen fra Haugesund er å få en storkveite, eller en størje. Et monster av en fisk som han ikke får oppi båten, men som må slepes til land. Noen av rekordene så langt er en torsk på 27 kilo og en breiflabb på 25 kilo. Den ivrige hobbyfiskeren har sølvmedalje fra NM i skreifiske for lag i Lofoten, men trives aller best når han får dra ut i fjorden fra landstedet sitt på Bjoa.

 

– Fiske har for meg vært en livslang lidenskap. Ikke minst gir det meg mye overskudd i mitt daglige virke som selger, sier Ragnar Kåre Nilsen.

 

Ville ha en sikrere båt

 

 

Ved passerte 50 år bestemte han seg for å bytte ut sin 17 fots Silver Viking mot en større og sikrere helårsbåt.

 

– Målet var nå å få tak i en båt med en påhengsmotor som kunne startes elektrisk og med flere, solide hjelpemidler. En båt som fikk meg raskere ut på sjøen, og utstyr som gjorde det enklere å fiske på større dyp. I utgangspunktet så jeg etter en brukt, selvlensende båt, men fant ut at prisforskjellen mellom nytt og brukt ikke var så stor. Jeg undersøkte flere modeller, men falt for Hobby 555 Proff hos Smart Marine på Avaldsnes. Ekstra høye fribord, og stor bredde gjør at du står trygt og har god plass. Det sklisikre belegget på dørken gjør at jeg aldri har følt meg tryggere i en båt. Båten er også perfekt til allslags fiske.

 

Han valgte mye ekstra utstyr, noe som gjør båten perfekt til fritidsfiske.

 

– Noe tilfeldig fikk jeg båten levert med fiskekum, men det har vært en artig opplevelse. Den er enkel i bruk, og kan enkelt tas vekk. Nå har jeg en merd hvor jeg alltid har levende torsk. Før renset jeg garnene først når jeg kom inn til land, men nå finner jeg meg en rolig vik og får gjort jobben raskt oppi selve båten. Med vannslange for sjøvannspyling er det enkelt å holde båten ren. Jeg er også fornøyd med den solide garn-, line- og teinehaleren. Båten er rigget slik at jeg kan sette garn alene, uten at det henger seg opp i allslags. Det at båten ikke har styrehus, gjør at du unngår å bli tatt av vinden og ligger mer i ro.

 

Behagelig og sterk 50 hester

 

smartmarine.bilde02a.0318.small 

Nilsen har tidligere hatt bråkete to-taktere. Med sin nye Yamaha fire-takters motor, med elektrisk start og 50 hestekrefter har han fått en ny hverdag.

 

– Alle har anbefalt meg kvalitetsmotorene fra Yamaha. Jeg tenkte at en to-takter ville være mer driftssikker, men er utrolig fornøyd med valget mitt. Foruten at jeg fint kommer opp i 25 knop med fullastet båt, er lydbildet behagelig og gjør at vi kan samtale sammen ombord uten å brøle.

 

Den dyktige fiskeren er blitt en populær mann, som holder familie og venner med fisk gjennom hele året. Han har også en god avtale med reinjegere i fjellene innenfor Odda.

 

– Jeg har en avtale om å bytte reinsdyrkjøtt med fisk, og får på den måten noe variasjon i kosten. Hadde jeg kunne bestemme, hadde vi jo spist fisk til middag hver dag. Men datteren min mener det holder med tre dager, og da blir det slik, sier Nilsen smilende.

 

Topp service

 

 

Han er godt fornøyd med oppfølgingen han har fått fra Smart Marine.

 

– Jarle Vikingstad hos Smart Marine hadde jeg truffet i flere sammenhenger tidligere, og opplevde at han hadde veldig god kunnskap om båt. Positivt opplevde jeg at han hadde hovedfokuset på hvilken båt som best møtte mine behov. Ved levering i Bjoa, fant jeg en liten feilkobling. Jeg opplevde det som topp service da Smart Marine raskt kom inn til Bjoa og fikset feilen, gratis.

 

Med ny og praktisk båt fortsetter jakten på storfisken.

 

– På 300 meters dyp i Matrefjorden hadde jeg i fjor noe stort på linekroken. Så stort at det drog oss flere hundre meter. Jeg ble nok litt for ivrig, og hva enn som beit på, rykket det av kroken. Neste gang skal jeg være smartere og trøtte ut storfisken før jeg haler skikkelig inn, sier Ragnar Kåre Nilsen optimistisk.

 

smartmarine.EKSTRABILDE.forside.0318.small

 

UA-42090484-1